Zavřít
Data středních škol byla aktualizována.
Zavřít

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice
Videa

Dny otevřených dveří

Pá 28. 11. 2025 od 8:00 do 17:00 hod., so 29. 11. 2025 od 9:00 do 13:00 hod. a čt 15. 1. 2026 od 12:00 do 17:00 hod. Možnost návštěvy školy po předchozí telefonické domluvě i mimo dny otevřených dveří. Změna oboru vzdělání je možná. Nástavbový obor Technologie potravin je určen pro vyučené v oborech Kuchař-číšník, Pekař, Cukrář, Řezník-uzenář, Výrobce potravin (Perníkář, Pečivář, Cukrovinkář, Mlynář, Mlékař). Stravování poskytuje jiný subjekt. Ubytování zajišťuje DM a ŠJ Pardubice, Rožkova 331.
Zobrazit více
  • Cizí jazyky AJ, NJ, RJ
  • Ubytování 1600  Kč/měsíc
  • Stravování Neuvedeno

Obory a zaměření

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2026/27
Přihl./přij.
2025/26
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Technologie potravin (Management potravinářských výrob) 29-41-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 60 50/15 Statistika ČJ, M ANO ANO
Technologie potravin (Mlynářství a výroba krmiv) 29-41-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 15 4/0 Statistika ČJ, M ANO ANO
Analýza potravin (Hodnocení kvality) 29-42-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 30 40/7 Statistika ČJ, M ANO ANO
Analýza potravin (Výživový poradce) 29-42-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 30 98/30 Statistika ČJ, M ANO ANO
Pekař 29-53-H/01 Výuční list 3 roky 30 40/10 Statistika ANO ANO
Cukrář 29-54-H/01 Výuční list 3 roky 30 106/30 Statistika ANO ANO
Kuchař-číšník (zaměření Číšník) 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 40 31/12 Statistika ANO ANO
Kuchař-číšník (zaměření Kuchař) 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 40 51/15 Statistika ANO ANO
Prodavač 66-51-H/01 Výuční list 3 roky 30 23/8 Statistika ANO ANO
Nástavby:
Technologie potravin; VYU 29-41-L/51 Maturitní zkouška 2 roky 40 35/15 Statistika ČJ, M ANO ANO

Podrobné informace o škole

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice

Již 106 let vychováváme odborníky v potravinářství.

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice je v současnosti v rámci středních odborných škol svou skladbou oborů vzdělání a dlouholetou tradicí jedinou školou tohoto typu v České republice. Poskytuje střední vzdělání s maturitní zkouškou i výučním listem.

Škola připravuje žáky na budoucí profesní uplatnění v oblasti potravinářství a služeb a absolventům díky kvalitnímu odbornému a ekonomickému základu umožňuje založit a vést svou vlastní firmu.

Obory vzdělání s maturitní zkouškou

Čtyřleté denní obory vzdělání zakončené maturitní zkouškou

  • 29-42-M/01 Analýza potravin – hodnocení kvality
  • 29-42-M/01 Analýza potravin – výživový poradce
  • 29-41-M/01 Technologie potravin – management potravinářských výrob
  • 29-41-M/01 Technologie potravin – mlynářství a výroba krmiv

Nástavbové studium – dvouleté denní s maturitní zkouškou

  • 29-41-L/51 Technologie potravin – pro vyučené v oborech kuchař-číšník, cukrář, pekař, řezník-uzenář a výrobce potravin (včetně zaměření pivovarník-sladovník a mlékař)

Obory vzdělání s výučním listem

Tříleté denní obory vzdělání s výučním listem zakončené závěrečnou zkouškou

  • 65-51-H/01 Kuchař-číšník, zaměření číšník
  • 65-51-H/01 Kuchař-číšník, zaměření kuchař
  • 29-54-H/01 Cukrář
  • 29-53-H/01 Pekař
  • 66-51-H/01 Prodavač

Další informace o škole

  • sídlo školy v centru města a skvělá dostupnost MHD
  • výuka v nově zrekonstruovaných odborných učebnách (laboratoře, cukrářské a pekařské dílny, cvičná kuchyně, bar)
  • možnost změny oboru vzdělání během studia
  • velmi dobré uplatnění na trhu práce (zejména obory technologie potravin a pekař)
  • rychlé občerstvení ve školní prodejně
  • žáci oboru pekař a cukrář vyrábějí přímo pro školní prodejnu
  • praktické stáže v gastroprovozech v Česku (např. ve Špindlerově Mlýně) i v zahraničí
  • praktické stáže Erasmus+ v zahraničí
  • poznávací zájezdy do zahraničí (Londýn, Vídeň a další)
  • dobrá připravenost absolventů maturitních oborů pro navazující studium na VŠ a VOŠ
  • účast na republikových a mezinárodních odborných soutěžích
  • spolupráce s potravinářskými firmami v celé ČR
  • spolupráce se Společností pro výživu
  • spolupráce se zahraničními školami
  • možnost ubytování na domově mládeže

Srdečně vás zveme na dny otevřených dveří: 28. listopadu 2025 (pátek, 8:00–17:00), 29. listopadu 2025 (sobota, 9:00–13:00) a 15. ledna 2026 (čtvrtek, 12:00–17:00).

logo
náměstí Republiky 116
Pardubice
tel.: 466 530 545
sekretariat@spspas.cz
www.spspas.cz
module
Zobrazit více