Zavřít

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb PardubiceObor: Cukrář

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Cukrář 29-54-H/01 Výuční list 3 roky 30 60/54 ANO ANO

Charakteristika oboru

Náplní práce cukráře je výroba cukrářských výrobků. Žák je po absolvování oboru schopen vypočítat spotřebu surovin podle receptur, ovládat výrobní technologické postupy a normy, kontrolovat kvalitu cukrářských surovin, zdobit cukrářské výrobky a při tom uplatnit své estetické cítění. Pracovat může v menších cukrárnách i v provozech cukrářské velkovýroby. Během učení může absolvovat specializované kurzy a účastnit se soutěží v oboru. Předpokladem pro úspěšné vykonávání profese je vyučení v oboru, zručnost, estetické cítění i tvůrčí schopnosti.

Podmínky přijetí

Zájemci o obor budou přijati na základě výsledků vzdělávání na ZŠ. Zdravotní způsobilost je nutné doložit lékařským potvrzením.

Způsob ukončení a certifikace

závěrečná zkouška, výuční list

Praxe

Žáci získávají potřebné dovednosti pod dohledem zkušených učitelů odborného výcviku ve školní cukrárně.

Další možnosti studia

Absolvent oboru může dále pokračovat ve studiu formou nástavbového denního studia, které je zakončeno maturitní zkouškou.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 30 60
2022 30 52
2021 30 59
2020 30 40
Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice
  • Reklama