Zavřít

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb PardubiceObor: Pekař

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Pekař 29-53-H/01 Výuční list 3 roky 30 40/40 ANO ANO

Charakteristika oboru

Absolvent oboru Pekař získá znalosti a dovednosti pro výrobu hotových pekařských výrobků i jejich polotovarů. Uplatnění najde v menších pekárnách i v pekařských provozech průmyslového typu. Žák se během studia učí péct chléb, běžné pečivo, jemné pečivo i speciální druhy výrobků. Je schopen obsluhovat a udržovat pekárenské zařízení, umí posoudit kvalitu surovin a zná způsob jejich skladování. Předpokladem pro úspěšné vykonávání profese je vyučení v oboru, manuální zručnost a schopnost pracovat ve směnném provozu.

Podmínky přijetí

Zájemci o obor budou přijati na základě výsledků vzdělávání na ZŠ. Zdravotní způsobilost je nutné doložit lékařským potvrzením.

Způsob ukončení a certifikace

závěrečná zkouška, výuční list

Praxe

Odborný výcvik probíhá ve školní pekárně pod vedením zkušených učitelů odborného výcviku.

Další možnosti studia

Absolvent oboru může dále pokračovat ve studiu formou nástavbového denního studia, které je zakončeno maturitní zkouškou.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 30 40
2022 30 16
2021 30 11
2020 30 14
Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice