Žáci si v průběhu studia osvojují následující znalosti a dovednosti:
-
teorie obsluhy, technologická příprava pokrmů,
-
ekonomika, účetnictví, marketing, management,
-
cestovní ruch, zeměpis cestovního ruchu, hotelový management,
-
event management, příprava akcí na klíč od A do Z,
-
maturitní práce – event projekt, zpracování finanční, personální, obchodní, marketingové rozvahy, atp.
Žáci mají možnost rozšířit svou kvalifikaci v oboru barista a barman na certifikovaných kurzech.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent oboru Hotelnictví a event management má možnost uplatnění ve státním i soukromém sektoru v oboru hotelnictví, cestovní ruch či event management. Díky propojenosti teoretické a praktické výuky žáci absolvují během studia několik týdnů odborných stáží v podnicích s výše uvedeným zaměřením.
Spolupráce školy s předními podniky v oboru hotelnictví a event management zvyšuje možnost následného uplatnění. Díky této spolupráci se žáci v rámci výuky účastní vyhlášených akcí s možnými budoucími zaměstnavateli.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Žáci konají odborné stáže ve všech ročnících studia, vždy 14 dní v roce. Součástí studia je účast na cateringových a eventových akcích během celého školního roku, jako je například Velká pardubická, mezinárodní zápasy české fotbalové reprezentace, soukromé akce předních českých firem.
Možnosti dalšího vzdělávání
Příprava na vysokoškolské studium se zaměřením na ekonomicko-správní a humanitní vědy.