Studijní obor obor s možností uplatnění v oblasti gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu.
Náplní studia je
-
vykonávat a organizovat gastronomické činnosti, řídit stravovací provoz
-
ovládat technologické postupy zpracování surovin, přípravy pokrmů a nápojů
-
dbát na dodržování hygienických předpisů v gastronomii
-
uplatňovat zásady racionální výživy
-
sestavovat nabídkové lístky podle gastronomických pravidel
-
organizačně i ekonomicky zajišťovat gastronomické akce
-
poskytovat služby v ubytovacích zařízeních, řídit jejich provoz
-
poskytovat služby cestovního ruchu
-
vést podnikovou administrativu.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent se uplatní při výkonu povolání v oblasti gastronomie, hotelnictví a cestovního ruchu, při pracovních činnostech ve stravovacích a ubytovacích zařízeních jako pracovník pohostinství a hotelového provozu, recepční, provozář.
Přijímací řízení
K přijetí ke studiu je nutné vykonat státní přijímací zkoušku z českého jazyka a matematiky. Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Praxe
Žáci konají souvislou 14denní praxi v 3. a 4. ročníku ve školní restauraci nebo na smluvních pracovištích. Ve 2. a 3. ročníku absolvují praxi v rámci předmětu učební praxe.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolvent po úspěšném ukončení studia může pokračovat ve studiu na vysoké škole.