Zavřít

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12Obor: Gastronomie (Kuchař) (+ 65-51-H/01 Kuchař-číšník)Oborová skupina: Učiliště ostatní

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Gastronomie (Kuchař) (+ 65-51-H/01 Kuchař-číšník) 65-41-L/01 Maturitní zkouška,
Výuční list
4 roky
30 39/30 ČJ, M ANO NE

Charakteristika oboru

Vzdělávací program je koncipován pro profesní přípravu pro úsek přípravy pokrmů eventuálně nápojů, ale také se všeobecným přehledem o celé oblasti stravování a s předpoklady pro vykonávání provozních a řídících aktivit v oboru. Příprava ve studijním oboru zahrnuje teoretické a praktické vyučování, které je organizováno formou odborného výcviku a odborné praxe.

Možnosti uplatnění

Absolvent se může uplatnit v podnicích společného stravování, zejména ve funkcích kuchař-kuchařka a vyšších provozních funkcích. Absolventi mají možnost ucházet se o přijetí ke studiu na vyšší odborné škole nebo na vysoké škole. Škola má vlastní školní jídelnu a zajišťuje i ubytování v našem domově mládeže.

Podmínky přeijetí ke studiu

Předpokladem přijetí ke studiu je úspěšné absolvování základní školy, přijímacího řízení a potvrzení o zdravotní způsobilosti potvrzené lékařem.

Zobrazit více

Detail oboru se statistickými informacemi

Jaké byly šance na přijetí v minulých letech? Jak úspěšní byli studenti u maturit?

Nahlédněte, jaké informace můžete získat?

Pro zakoupení statistických informací se přihlaste
Nákupem za 1 kredit získáte přístup ke statistickým informacím o jednom vybraném oboru u jedné školy po dobu 12 měsíců od zakoupení.
Aktualizace: každoročně v X. měsíci
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12