Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12
| Obor, zaměření, kód oboru KKOV | Ukončení studia |
Přijmou 2026/27 |
Přihl./přij. 2025/26 |
Přijímací zkoušky |
PLP | OZP |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) 65-42-M/01 | Maturitní zkouška 4 roky | 60 | 220/60 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
| Lyceum (režim pokusného ověřování) (Cestovní ruch s rozšířenou výukou cizích jazyků) 78-42-M/08 | Maturitní zkouška 4 roky | 30 | 108/28 Statistika | ČJ, M | NE | ANO |
| Gastronomie (Kuchař) (+ 65-51-H/01 Kuchař-číšník) 65-41-L/01 | Maturitní zkouška, Výuční list 4 roky | 30 | 56/13 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
| Kuchař-číšník 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 75 | 100/42 Statistika | ANO | NE | |
| Kuchař-číšník (Číšník, servírka) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 20 | 34/14 Statistika | ANO | NE | |
| Kuchař-číšník (Kuchař) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 40 | 48/25 Statistika | ANO | NE | |
| Nástavby: | ||||||
| Gastronomie (Společné stravování); VYU 65-41-L/51 | Maturitní zkouška 2 roky | 30 | 53/30 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
| Gastronomie (Společné stravování); Dálková; VYU 65-41-L/51 | Maturitní zkouška 3 roky | 15 | 2/2 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Škola poskytuje střední vzdělání s výučním listem, střední vzdělání s maturitní zkouškou a studium na VOŠ. Absolventi najdou uplatnění v gastronomii, hotelnictví i cestovním ruchu.
Zřizovatel: Jihočeský krajský úřad
Vybavení školy: moderní odborné učebny, jazyková laboratoř, počítačové učebny, tělocvična, knihovna, jídelna, domov mládeže, volný přístup na internet
Po ukončení základního vzdělání nabízí škola tyto obory:
Teoretická výuka probíhá v budovách na Senovážném náměstí 12, v budově Fráni Šrámka č. 9 a na pracovištích pod vedením učitelů odborného výcviku: Grandhotel Zvon, Hotel Malý Pivovar, Clarion Congress Hotel České Budějovice, Motorest Pegast, Restaurace Metropol, Restaurace Budvar, lázeňský komplex v Bad Füssing v Německu, Hotel Falkensteiner Mariánské Lázně a v dalších menších gastronomických a hotelových provozech Jihočeského kraje, České republiky i Evropy.
Aktivity školy: účast na odborných soutěžích, spolupráce s partnerskými školami v Rakousku, Německu a na Slovensku, odborné exkurze u nás i v zahraničí, projekty na podporu odborných kompetencí učitelů a žáků. Součástí výuky je Kulinářské umění. Účast v projektu na podporu vzdělávání a profesionalizaci v gastronomii „Studuj gastro“.
V průběhu studia lze absolvovat tyto kurzy: průvodcovský kurz, barmanský kurz, kurz studené kuchyně, moderní moučníky, sommelier, barista.
Senovážné nám. 12, České Budějovicetel.: 389 139 320info@skolacrcb.czwww.skolacrcb.cz