Zavřít
Data středních škol byla aktualizována.
Zavřít

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12 Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12

Dny otevřených dveří

8. 11. 2025 od 9:00 do 15:00 hod., 10. 1. 2026 od 9:00 do 13:00 hod. a 28. 1. 2026 od 12:00 do 17:00 hod. Ocenění Škola roku 2024 od Asociace hotelů a restaurací. Vlastní DM, školní jídelna, dvě tělocvičny. Partnerské školy – Rakousko, Itálie, Německo, Slovensko. Členství v Evropské asociaci hotelových škol, Asociaci kuchařů a cukrářů, HO.RE.KA, Asociaci českých cestovních kanceláří a agentur. Mezinárodní projekty Leonardo da Vinci, odborné kurzy v rámci celoživotního vzdělávání, úspěchy v soutěžích. Absolventi nemají problém s uplatněním. Škola zajišťuje teoretické a praktické vyučování a výchovu mimo vyučování. Moderní vybavení, učebny VT k dispozici žákům, včetně připojení na internet. Nástavbové studium navazuje na obory s VL. U oboru Gastronomie (zaměření kuchař) ve 3. ročníku možnost získání VL. Cena oběda 36 Kč.
Zobrazit více
  • Cizí jazyky AJ, FJ, IJ, NJ, ŠJ
  • Ubytování 1400  Kč/měsíc
  • Stravování 2320 Kč/měsíc

Obory a zaměření

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2026/27
Přihl./přij.
2025/26
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) 65-42-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 60 220/60 Statistika ČJ, M ANO NE
Lyceum (režim pokusného ověřování) (Cestovní ruch s rozšířenou výukou cizích jazyků) 78-42-M/08 Maturitní zkouška 4 roky 30 108/28 Statistika ČJ, M NE ANO
Gastronomie (Kuchař) (+ 65-51-H/01 Kuchař-číšník) 65-41-L/01 Maturitní zkouška,
Výuční list
4 roky
30 56/13 Statistika ČJ, M ANO NE
Kuchař-číšník 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 75 100/42 Statistika ANO NE
Kuchař-číšník (Číšník, servírka) 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 20 34/14 Statistika ANO NE
Kuchař-číšník (Kuchař) 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 40 48/25 Statistika ANO NE
Nástavby:
Gastronomie (Společné stravování); VYU 65-41-L/51 Maturitní zkouška 2 roky 30 53/30 Statistika ČJ, M ANO NE
Gastronomie (Společné stravování); Dálková; VYU 65-41-L/51 Maturitní zkouška 3 roky 15 2/2 Statistika ČJ, M ANO NE

Podrobné informace o škole

Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice, Senovážné náměstí 12

Škola poskytuje střední vzdělání s výučním listem, střední vzdělání s maturitní zkouškou a studium na VOŠ. Absolventi najdou uplatnění v gastronomii, hotelnictví i cestovním ruchu.

Zřizovatel: Jihočeský krajský úřad

Vybavení školy: moderní odborné učebny, jazyková laboratoř, počítačové učebny, tělocvična, knihovna, jídelna, domov mládeže, volný přístup na internet

Po ukončení základního vzdělání nabízí škola tyto obory:

UČEBNÍ OBORY

  • 65-51-H/01 Kuchař-číšník, ŠVP: Kuchař
  • 65-51-H/01 Kuchař-číšník, ŠVP: Číšník, servírka
  • 65-51-H/01 Kuchař-číšník, ŠVP: Kuchař-číšník

NÁSTAVBOVÉ STUDIUM – PRO ABSOLVENTY STŘEDNÍHO VZDĚLÁNÍ S VÝUČNÍM LISTEM PŘÍSLUŠNÉHO ZAMĚŘENÍ

  • 65-41-L/51 Gastronomie, ŠVP: Společné stravování
  • denní dvouleté
  • dálkové tříleté

STUDIJNÍ OBORY

  • 65-42-M/01 Hotelnictví, ŠVP: Hotelnictví a turismus
  • 78-42-M/08 Lyceum, oborová orientace Cestovní ruch s rozšířenou výukou cizích jazyků
  • 65-41-L/01 Gastronomie, ŠVP: Gastronomie – zaměření Kuchař (Model L+H)

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA – JE POMATURITNÍ STUDIUM S OBOREM

  • 65-43-N/01 Cestovní ruch (zakončené absolutoriem)

Teoretická výuka probíhá v budovách na Senovážném náměstí 12, v budově Fráni Šrámka č. 9 a na pracovištích pod vedením učitelů odborného výcviku: Grandhotel Zvon, Hotel Malý Pivovar, Clarion Congress Hotel České Budějovice, Motorest Pegast, Restaurace Metropol, Restaurace Budvar, lázeňský komplex v Bad Füssing v Německu, Hotel Falkensteiner Mariánské Lázně a v dalších menších gastronomických a hotelových provozech Jihočeského kraje, České republiky i Evropy.

  • Nově otevřený obor od září 2025 Lyceum 2.0

Aktivity školy: účast na odborných soutěžích, spolupráce s partnerskými školami v Rakousku, Německu a na Slovensku, odborné exkurze u nás i v zahraničí, projekty na podporu odborných kompetencí učitelů a žáků. Součástí výuky je Kulinářské umění. Účast v projektu na podporu vzdělávání a profesionalizaci v gastronomii „Studuj gastro“.

V průběhu studia lze absolvovat tyto kurzy: průvodcovský kurz, barmanský kurz, kurz studené kuchyně, moderní moučníky, sommelier, barista.

logo
Senovážné nám. 12, České Budějovice
tel.: 389 139 320
info@skolacrcb.cz
www.skolacrcb.cz
Zobrazit více