Zavřít

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/IIIObor: Gastronomie (Gastronomie)Oborová skupina: Učiliště ostatní

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Gastronomie (Gastronomie) 65-41-L/01 Maturitní zkouška 4 roky 30 30/15 ČJ, M ANO NE

Charakteristika oboru

Žáci se naučí organizovat a řídit provoz podniků společného stravování ve výrobě i odbytu, připravovat pokrmy české kuchyně, typické pokrmy zahraničních kuchyní a pokrmy racionální výživy. Žáci jsou vedeni k profesionálnímu jednání a komunikaci s hostem. Naučí se základům vedení stravovacího provozu, včetně sestavování jídelních lístků, kalkulací cen výrobků a služeb, vedení podnikových písemností apod. tak, aby v budoucnu mohli samostatně podnikat v oboru.

Náplň a charakteristika oboru

  • studium potravin, výživy, výroby a odbytu v gastronomii
  • mezi odborné předměty patří účetnictví, ekonomika a právo a další
  • součástí studia je výuka dvou cizích jazyků
  • příprava pro práci v různých firmách regionu, možnost také pokračovat na VOŠ či VŠ
  • možnost uplatnění v různých hotelech a restauracích našeho regionu
  • během studia konání odborných souvislých praxí ve firmách

Uplatnění absolventa

  • různé střední technicko – hospodářské funkce v ubytovacích a stravovacích zařízeních (hotely, restaurace, kavárny, bary)
  • uplatnění ve vedoucích pozicích jako je šéfkuchař nebo číšník – specialista
  • po absolvování praxe možnost podnikání v gastronomických činnostech
  • studium na VŠ
Zobrazit více

Detail oboru se statistickými informacemi

Jaké byly šance na přijetí v minulých letech? Jak úspěšní byli studenti u maturit?

Nahlédněte, jaké informace můžete získat?

Pro zakoupení statistických informací se přihlaste
Nákupem za 1 kredit získáte přístup ke statistickým informacím o jednom vybraném oboru u jedné školy po dobu 12 měsíců od zakoupení.
Aktualizace: každoročně v X. měsíci
Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III