Žáci získají základní poznatky z celé oblasti společného stravování s převažující orientací na pohostinství. Cílem je osvojit si odpovídající profesní dovednosti a návyky, získat základní znalosti z přípravy pokrmů a stolničení. V rámci výuky jsou žáci vedeni ke správnému jednání s hosty a slušnému vystupování. Žáci SŠZP se účastní odborných soutěží, výstav, veletrhů, exkurzí a odborných seminářů. Odborné dovednosti a znalosti si prověřují při různých společenských a gastronomických akcích pořádaných v našem regionu.
Uplatnění absolventů v praxi
Žáci se v tomto učebním oboru připravují na zaměstnání v gastronomických oborech. Učební obor je vhodný rovněž pro založení živnosti.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy www.sszpkt.cz.
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Praxe / odborný výcvik
Zajišťujeme praktickou výuku také přímo ve škole v Centru odborného výcviku a celoživotního vzdělávání v potravinářských a navazujících oborech a na pracovištích zaměstnavatelů.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi se mohou ucházet ke studiu v nástavbových oborech.