Zavřít

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141Obor: Kuchař-číšník (Kuchař-číšník pro pohostinství)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Kuchař-číšník (Kuchař-číšník pro pohostinství) 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 60 60/26 ANO ANO

Charakteristika oboru

Žáci získají základní poznatky z celé oblasti společného stravování s převažující orientací na pohostinství. Cílem je osvojit si odpovídající profesní dovednosti a návyky, získat základní znalosti z přípravy pokrmů a stolničení. V rámci výuky jsou žáci vedeni ke správnému jednání s hosty a slušnému vystupování. Žáci SŠZP se účastní odborných soutěží, výstav, veletrhů, exkurzí a odborných seminářů. Odborné dovednosti a znalosti si prověřují při různých společenských a gastronomických akcích pořádaných v našem regionu.

Uplatnění absolventů v praxi

Žáci se v tomto učebním oboru připravují na zaměstnání v gastronomických oborech. Učební obor je vhodný rovněž pro založení živnosti.

Přijímací řízení

Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy www.sszpkt.cz.   
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.

Praxe / odborný výcvik 

Zajišťujeme praktickou výuku také přímo ve škole v Centru odborného výcviku a celoživotního vzdělávání v potravinářských a navazujících oborech a na pracovištích zaměstnavatelů.


Možnosti dalšího vzdělávání

Absolventi se mohou ucházet ke studiu v nástavbových oborech.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 60 60
2022 60 45
2021 60 48
2020 60 49
Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141