Žáci se naučí základy ruční výroby, ale i ovládání strojního zařízení na výrobu pekárenských výrobků, seznámí se s technologickými procesy při výrobě chleba, běžného a jemného pečiva, zvládnou přípravu pekařských výrobků. Výuka je doplňována aktuálními novinkami z oboru.
Žáci SŠZP se účastní odborných soutěží, výstav a exkurzí, kde se seznamují s novými surovinami a technologiemi.
Uplatnění absolventů v praxi
Žáci se v tomto učebním oboru připravují na zaměstnání v pekárnách. Učební obor je vhodný rovněž pro založení živnosti.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy www.sszpkt.cz.
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Praxe / odborný výcvik
Zajišťujeme praktickou výuku přímo ve škole v Centru odborného výcviku a celoživotního vzdělávání v potravinářských a navazujících oborech a také ve firmě PEKÁRNY A CUKRÁRNY, a. s. Klatovy a na dalších pracovištích zaměstnavatelů.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi se mohou ucházet ke studiu v nástavbových oborech.