Zavřít

Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141Obor: Pekař (Pekař)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Pekař (Pekař) 29-53-H/01 Výuční list 3 roky 15 26/12 ANO ANO

Charakteristika oboru

Žáci se naučí základy ruční výroby, ale i ovládání strojního zařízení na výrobu pekárenských výrobků, seznámí se s technologickými procesy při výrobě chleba, běžného a jemného pečiva, zvládnou přípravu pekařských výrobků. Výuka je doplňována aktuálními novinkami z oboru. 
Žáci SŠZP se účastní odborných soutěží, výstav a exkurzí, kde se seznamují s novými surovinami a technologiemi.

Uplatnění absolventů v praxi

Žáci se v tomto učebním oboru připravují na zaměstnání v pekárnách. Učební obor je vhodný rovněž pro založení živnosti.

Přijímací řízení

Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy www.sszpkt.cz.  
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.

Praxe / odborný výcvik 

Zajišťujeme praktickou výuku přímo ve škole v Centru odborného výcviku a celoživotního vzdělávání v potravinářských a navazujících oborech a také ve firmě PEKÁRNY A CUKRÁRNY, a. s. Klatovy a na dalších pracovištích zaměstnavatelů.

Možnosti dalšího vzdělávání

Absolventi se mohou ucházet ke studiu v nástavbových oborech.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 15 26
2022 15 2831
2021 15 26
2020 15 21
Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy, Národních mučedníků 141