Absolvent se uplatní v oblasti stravovacích služeb ve velkých, středně velkých i malých provozech, a to buď při výrobě pokrmů nebo při obsluze hostů. Po zapracování je absolvent schopen podnikat v soukromé sféře. Příprava na práci v oboru zahrnuje teoretickou i praktickou výuku formou týdenních cyklů. Předpokladem pro úspěšné vykonávání činnosti je vyučení v oboru, dobré komunikační schopnosti, manuální zručnost a estetické cítění.
Podmínky přijetí
Zájemce o obor bude přijat na základě výsledků vzdělávání na ZŠ. Zdravotní způsobilost je nutné doložit lékařským potvrzením.
Způsob ukončení a certifikace
závěrečná zkouška, výuční list
Praxe
Odborný výcvik probíhá na smluvně zajištěných pracovištích v restauračních zařízeních v Pardubicích (např. restaurace VELVET, GARÁŽ, velkokapacitní kuchyně ve FOXCONNU). K výuce je využívána i cvičná učebna s barem.
Další možnosti studia
Absolvent oboru může dále pokračovat ve studiu formou nástavbového denního studia, které je zakončeno maturitní zkouškou.