Zavřít

Střední průmyslová škola potravinářství a služeb PardubiceObor: Kuchař-číšník

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Kuchař-číšník 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 30 34/32 ANO ANO

Charakteristika oboru

Absolvent se uplatní v oblasti stravovacích služeb ve velkých, středně velkých i malých provozech, a to buď při výrobě pokrmů nebo při obsluze hostů. Po zapracování je absolvent schopen podnikat v soukromé sféře. Příprava na práci v oboru zahrnuje teoretickou i praktickou výuku formou týdenních cyklů. Předpokladem pro úspěšné vykonávání činnosti je vyučení v oboru, dobré komunikační schopnosti, manuální zručnost a estetické cítění.

Podmínky přijetí

Zájemce o obor bude přijat na základě výsledků vzdělávání na ZŠ. Zdravotní způsobilost je nutné doložit lékařským potvrzením.

Způsob ukončení a certifikace

závěrečná zkouška, výuční list

Praxe

Odborný výcvik probíhá na smluvně zajištěných pracovištích v restauračních zařízeních v Pardubicích (např. restaurace VELVET, GARÁŽ, velkokapacitní kuchyně ve FOXCONNU). K výuce je využívána i cvičná učebna s barem.

Další možnosti studia

Absolvent oboru může dále pokračovat ve studiu formou nástavbového denního studia, které je zakončeno maturitní zkouškou.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 30 34
2022 30 27
2021 30 16
2020 30 34
Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice