Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní jako pomocný pracovník ve stravovacích službách, zejména jako pomocný kuchař, dále v provozovnách rychlého občerstvení, ve výrobnách knedlíků a při přípravě studené kuchyně. Bude schopen připravovat jednoduché pokrmy včetně příloh, pokrmy vyráběné z polotovarů a nápojů. Bude provádět jednoduchou obsluhu hostů nebo pomáhat v obsluze při bufetovém uspořádání a v ubytovacích zařízeních.
Přijímací řízení
Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Žáci konají odborný výcvik ve všech ročnících studia, a to jak ve školních dílnách, tak na pracovištích zaměstnavatelů.
Způsob ukončení vzdělávání a potvrzení dosaženého vzdělání
Vzdělání se ukončuje závěrečnou zkouškou; dokladem o dosažení stupně vzdělání je vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí platnými předpisy. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí podle JZZZ.