Absolvent nalezne uplatnění v potravinářském průmyslu, především jako potravinářský technik pro kontrolu jakosti a hygieny. Uplatní se také jako laborant v oblasti kontroly jakosti potravin v podnicích a institucích zabývajících se mikrobiologickými, chemickými, biologickými a fyzikálně-chemickými rozbory, např. v provozních laboratořích potravinářských závodů, státních laboratořích inspekce potravin, soukromých akreditovaných laboratořích, úpravnách vod a čistírnách odpadních vod a v institucích ochrany životního prostředí. Další možnost uplatnění je ve výrobních provozech potravinářských závodů v oblasti nákupu surovin a pomocných látek, odbytu a prodeje surovin a potravinářských výrobků a v obchodních firmách v oblasti marketingu.
Příklady typických pracovních činností
-
potravinářský technik pro kontrolu jakosti a hygieny,
-
laborant,potravinářský mistr,
-
potravinářský technolog,
-
dispečer,normovač.
Absolvent disponuje
-
vysokou odborností v oblasti mikrobiologie, analytické chemie a technologie a hygieny potravin,
-
znalostmi přírodních věd,
-
dovedností pracovat s odbornými texty,
-
schopností kultivovaně komunikovat (ústně i písemně) v českém, anglickém a německém jazyce a využívat k této komunikaci i prostředky IKT.