Učební obor s možností uplatnění v masném průmyslu při zpracování masa a výrobě masných výrobků.
Náplní studia je
-
zpracovávat jatečná zvířata, drůbež, ryby, zvěřinu
-
dodržovat principy šetrného zacházení se zvířaty
-
bourat, upravovat a uchovávat maso
-
posuzovat jakost surovin a přídavných látek
-
uchovávat a skladovat suroviny, maso a masné výrobky
-
dodržovat technologický postup as používat vhodné nástroje a zařízení při výrobě masných výrobků
-
obsluhovat stroje a zařízení v provozu masného průmyslu
-
balit, označovat, expedovat a prodávat maso a masné výrobky
-
zajišťovat hygienu provozovny.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent se uplatní při výkonu povolání řezník-uzenář v provozech masného průmyslu a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem masa a masných výrobků. Po získání nezbytné praxe v oboru je připraven i na živnostenské podnikání.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Odborný výcvik
Žáci konají odborný výcvik na smluvních pracovištích.
Možnosti dalšího vzdělávání
Po absolvování oboru a získání výučního listu je možno pokračovat ve studiu v nástavbovém oboru.