Učební obor s možností uplatnění v oblasti gastronomie a potravinářství.
Náplní studia je
-
ovládnout technologické postupy při výrobě cukrářských výrobků
-
posoudit jakost surovin a vhodnost jejich využití pro výrobu cukrářských výrobků
-
zhotovovat cukrářské výrobky, provádět jejich dekoraci
-
obsluhovat stroje a zařízení v cukrářské výrobě
-
uchovávat, balit a expedovat cukrářské výrobky
-
zajišťovat hygienu cukrářské výrobny.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukrář v pozici zaměstnance ve výrobnách cukrářských výrobků, v hotelových cukrárnách a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem cukrářských výrobků. Po získání nezbytné praxe v oboru je připraven na soukromé podnikání ve výrobě a prodeji cukrářských výrobků.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Odborný výcvik
Žáci konají ve školní cukrárně a na smluvních pracovištích.
Možnosti dalšího vzdělávání
Po absolvování oboru a získání výučního listu je možno pokračovat ve studiu v nástavbovém oboru.