Zavřít

Střední škola podnikání a gastronomieObor: Kuchař-číšník

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Kuchař-číšník 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 75 137/66 ANO NE
Doporučený prospěch: 2.4

Charakteristika oboru

Absolventi budou znát technologii přípravy pokrmů a nápojů, způsoby správného skladování surovin a potravin, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost. Budou znát základy přípravy pokrmů, techniky obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt, provádět vyúčtování. Budou také připraveni zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce, vést příslušnou dokumentaci provozovny. 

Uplatnění absolventů v praxi

Absolventi se uplatní při výkonu svého povolání nejen v pozici zaměstnance, ale budou mít i základní odborné předpoklady pro soukromé podnikání v oblasti služeb.

Odborný výcvik

Odborný výcvik je realizován ve školních žákovských pracovištích či na smluvních provozovnách a je orientován především na ovládání dovedností práce v gastronomickém provozu.

Přijímací řízení

V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.

Podpora studentů/stipendia

Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v zahraničí.

Možnosti dalšího vzdělávání

Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu na naší či jiné škole, především se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 75 137
2022 75 76
2021 60 81
2020 135 142
Střední škola podnikání a gastronomie