Vzdělávací proces vytváří předpoklady pro profesní rozvoj žáků, rozvíjí vědomosti a dovednosti v oboru Řezník-uzenář a připravuje žáky na profesionální výkon povolání tak, že absolventi budou připraveni vybírat, hodnotit, připravovat a zpracovávat jatečná zvířata, budou schopni bourat a porcovat maso, budou zvládat výrobu celého sortimentu masných výrobků i masných polotovarů, řídit technologické procesy při výrobě masných výrobků i masných polotovarů, skladování, expedici a přepravu masa a masných výrobků. Naleznou uplatnění i při zpracování ryb, drůbeže a zvěřiny. Absolventi budou schopni obsluhovat základní technologické vybavení a provádět jeho základní údržbu. Budou též provádět činnosti spojené s expedicí a prodejem masa a uzenářských výrobků.
Uplatnění absolventů v praxi
absolventi se uplatní při výkonu svého povolání nejen v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozovnách a obchodních řetězcích zabývajících se výrobou a prodejem masných výrobků. Po nezbytném zapracování, případně získání dalšího vzdělání v oborech podnikání, je rovněž připraven pro podnikatelskou činnost.
Odborný výcvik
Odborný výcvik je realizován na školním žákovském pracovišti či na smluvních provozovnách a v obchodních řetězcích.
Přijímací řízení
V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.
Podpora studentů/stipendia
Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v zahraničí.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu na naší či jiné škole, především se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.