Zavřít

Střední škola podnikání a gastronomieObor: Řezník-uzenář (Řezník-uzenář)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Řezník-uzenář (Řezník-uzenář) 29-56-H/01 Výuční list 3 roky 15 21/11 ANO NE
Doporučený prospěch: 2.6

Charakteristika oboru

Vzdělávací proces vytváří předpoklady pro profesní rozvoj žáků, rozvíjí vědomosti a dovednosti v oboru Řezník-uzenář a připravuje žáky na profesionální výkon povolání tak, že absolventi budou připraveni vybírat, hodnotit, připravovat a zpracovávat jatečná zvířata, budou schopni bourat a porcovat maso, budou zvládat výrobu celého sortimentu masných výrobků i masných polotovarů, řídit technologické procesy při výrobě masných výrobků i masných polotovarů, skladování, expedici a přepravu masa a masných výrobků. Naleznou uplatnění i při zpracování ryb, drůbeže a zvěřiny. Absolventi budou schopni obsluhovat základní technologické vybavení a provádět jeho základní údržbu. Budou též provádět činnosti spojené s expedicí a prodejem masa a uzenářských výrobků. 

Uplatnění absolventů v praxi

absolventi se uplatní při výkonu svého povolání nejen v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozovnách a obchodních řetězcích zabývajících se výrobou a prodejem masných výrobků. Po nezbytném zapracování, případně získání dalšího vzdělání v oborech podnikání, je rovněž připraven pro podnikatelskou činnost.

Odborný výcvik

Odborný výcvik je realizován na školním žákovském pracovišti či na smluvních provozovnách a v obchodních řetězcích. 

Přijímací řízení

V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.

Podpora studentů/stipendia

Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v zahraničí. 

Možnosti dalšího vzdělávání

Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu na naší či jiné škole, především se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 15 21
2022 15 19
2021 30 19
2020 30 24
Střední škola podnikání a gastronomie