Absolventi budou znát technologii přípravy pokrmů a nápojů, způsoby správného skladování surovin a potravin, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost. Budou znát základy přípravy pokrmů, techniky obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt, provádět vyúčtování. Budou také připraveni zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce, vést příslušnou dokumentaci provozovny.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolventi se uplatní při výkonu svého povolání nejen v pozici zaměstnance, ale budou mít i základní odborné předpoklady pro soukromé podnikání v oblasti služeb.
Odborný výcvik
Odborný výcvik je realizován ve školních žákovských pracovištích či na smluvních provozovnách a je orientován především na ovládání dovedností práce v gastronomickém provozu.
Přijímací řízení
V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.
Podpora studentů/stipendia
Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v zahraničí.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu na naší či jiné škole, především se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.