Uplatnění absolventa
Absolvent má odborné předpoklady pro uplatnění v pozici zaměstnance i ve vedení soukromého podniku v pohostinství. Zná technologii přípravy pokrmů a nápojů. Ovládá techniku obsluhy, sestavuje nabídkové listy služeb a výrobků a realizuje jejich odbyt. Je připraven organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce.
Organizace výuky
Učivo je rozvrženo do 40 týdnů. Polovina je věnována odborné přípravě ve cvičných kuchyních nebo přímo plnění zakázek pod vedením učitelů odborné výchovy. Druhá polovina je teoretické vyučování. Během výuky je žákům umožněno zúčastnit se týdenního lyžařského a sportovně turistického kurzu.
Vyučování odborného výcviku je na skupinových a individuálních pracovištích. Žáci tohoto oboru musí počítat při odborném výcviku se směnným provozem a prací o sobotách a nedělích.