Zavřít

Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/IIIObor: Kuchař-číšník (Kuchař-číšník)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Kuchař-číšník (Kuchař-číšník) 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 60 73/43 ANO NE

Charakteristika oboru

Žáci se naučí připravovat pokrmy české kuchyně, typické pokrmy zahraničních kuchyní, pokrmy studené kuchyně a pokrmy racionální výživy. Budou se orientovat v sortimentu potravin a nápojů a využívat suroviny podle jejich upotřebitelnosti při přípravě pokrmů. Seznámí se s dodržováním hygieny v gastronomickém provozu, naučí se pokrmy uchovávat podle předpisů. Žáci jsou vedeni k profesionálnímu jednání a komunikaci s hostem.

Náplň a charakteristika oboru

  • potraviny a výživa,výroba v gastronomii
  • psychologie obsluhy, základní techniky odbytu a obsluhy hostů (technika jednoduché a složité obsluhy)
  • od prvního ročníku praktické vyučování každý druhý týden
  • možnost absolvovat barmanský kurz a kurz carvingu

Uplatnění absolventa

  • při výkonu povolání jako kuchař nebo číšník ve velkých a středně velkých stravovacích provozech
  • po získání nezbytné praxe v oboru podnikání v pohostinství
  • další studium v oblasti podnikání (nástavbové maturitní studium)
Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 60 73
2022 51 36
2021 51 53
2020 51 22
Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III