Obor, zaměření, kód oboru KKOV | Ukončení studia |
Přijmou 2024/25 |
Přihl./přij. 2023/24 |
Přijímací zkoušky |
PLP | OZP |
---|---|---|---|---|---|---|
Hotelnictví 65-42-M/01 | Maturitní zkouška 4 roky | 60 | 66/66 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Cestovní ruch 65-42-M/02 | Maturitní zkouška 4 roky | 30 | 59/48 Statistika | ČJ, M | NE | ANO |
Výrobce potravin 29-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 20 | 12/12 Statistika | ANO | ANO | |
Pekař 29-53-H/01 | Výuční list 3 roky | 9 | 8/8 Statistika | ANO | ANO | |
Cukrář 29-54-H/01 | Výuční list 3 roky | 18 | 65/12 Statistika | ANO | ANO | |
Řezník-uzenář 29-56-H/01 | Výuční list 3 roky | 10 | 11/11 Statistika | ANO | NE | |
Kuchař-číšník 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 58 | 75/68 Statistika | ANO | ANO | |
Prodavač 66-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 20 | 16/16 Statistika | ANO | ANO | |
Kadeřník 69-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 26 | 92/42 Statistika | ANO | ANO | |
Nástavby: | ||||||
Podnikání; VYU 64-41-L/51 | Maturitní zkouška 2 roky | 30 | 80/34 Statistika | ČJ, M | NE | ANO |
Škola je v současnosti největší multioborovou školou v regionu. Nabízí čtyřleté maturitní obory, tříleté učební obory, dvouleté nástavbové studium a tříleté vyšší odborné vzdělávání.
Maturitní obor Hotelnictví připravuje střední odborný personál pro všechny oblasti restauračních a hotelových středisek včetně podnikání. V rámci učební a odborné praxe získají žáci praktické dovednosti v gastronomických zařízeních. Škola spolupracuje nejen s opavskými, ale také ostravskými restauracemi a hotely. Cestovní ruch připravuje žáky pro oblast služeb cestovního ruchu (cestovní kanceláře a agentury, infocentra apod.). Vybraní žáci mají možnost vykonat odbornou praxi v zahraničí v Irsku, Německu, Švýcarsku a Řecku.
Žákům tříletých učebních oborů zajišťuje škola praktické vyučování na vlastních pracovištích školy a u smluvních sociálních partnerů v reálném prostředí praxe. V oborech Pekař, Řezník-uzenář a Výrobce potravin škola nabízí motivační a prospěchové stipendium. Dvouleté nástavbové studium oboru Podnikání pro absolventy učebních oborů vytváří dobré předpoklady k zvládnutí podnikatelských aktivit, a to nejen v oblasti oboru vyučení. Absolventi maturitních oborů mohou pokračovat ve studiu na vyšší odborné škole.
Škola nabízí žákům kurzy barmanské, baristické, sommelierské, carvingu i studené kuchyně. Žáci se mohou účastnit různých soutěží včetně mezinárodních.