Obor, zaměření, kód oboru KKOV | Ukončení studia |
Přijmou 2023/24 |
Přihl./přij. 2022/23 |
Přijímací zkoušky |
PLP | OZP |
---|---|---|---|---|---|---|
Gastronomie (Gastronomie a hotelnictví) 65-41-L/01 | Maturitní zkouška 4 roky | 30 | 44/30 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
| ||||||
Cukrář 29-54-H/01 | Výuční list 3 roky | 15 | 30/15 Statistika | ANO | NE | |
| ||||||
Kuchař-číšník (Číšník) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 30 | 54/30 Statistika | ANO | NE | |
| ||||||
Kuchař-číšník (Číšník, barman, barista) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 30 | 60/30 Statistika | ANO | NE | |
| ||||||
Kuchař-číšník (Kuchař) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 60 | 79/60 Statistika | ANO | NE | |
| ||||||
Kadeřník 69-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 15 | 34/15 Statistika | PO | ANO | NE |
| ||||||
Stravovací a ubytovací služby 65-51-E/01 | Výuční list 3 roky | 24 | 19/19 Statistika | ANO | NE | |
Nástavby: | ||||||
Gastronomie; VYU 65-41-L/51 | Maturitní zkouška 2 roky | 0 | 26/26 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Sto let tradice a zkušeností.
Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary je vzdělávacím subjektem se stoletou tradicí, bohatými zkušenostmi a kvalitním zázemím. Působení školy je hluboko zakořeněno v povědomí odborné i laické veřejnosti v našem regionu.
Vzdělávací nabídka školy je zaměřena na gastronomii doplněnou populárním oborem Kadeřník. Prostupnost mezi jednotlivými stupni středního vzdělávání je na škole zajištěna existencí tříletých oborů s výučním listem, čtyřletých oborů s maturitní zkouškou a nástavbového studia.
Sídlem školy je historická budova v malebném prostředí Ondřejské ulice přímo nad lázeňským centrem města, kde probíhá teoretická výuka žáků. Rekonstruovaná budova školy je pro potřeby výuky vybavena novou cvičnou kuchyní, odbornými učebnami, didaktickou technikou, odbornou knihovnou, bezpečnostními systémy a informačními technologiemi. Žákům poskytujeme plnohodnotné osobní softwarové programové vybavení. V budově školy je pro žáky zřízen nový bufetový provoz. Teoretickou výuku zajišťuje kolektiv zkušených pedagogů.
Mimořádnou pozornost věnuje škola praktickému vyučování žáků, které pod vedením zkušených mistrů – učitelů probíhá v provozech významných a renomovaných hotelových společností i restaurací města a regionu. Prostředí Karlových Varů a těchto zařízení garantuje odbornému růstu žáků neomezené možnosti. Protože kvalitní odborná příprava umožňuje pozdější uplatnění na trhu práce, poskytujeme našim žákům mnoho příležitostí získat ve zvoleném oboru nadstandardní vědomosti a dovednosti.
Škola disponuje restaurací, kde kromě odborného výcviku žáků probíhá každoročně řada gastronomických kurzů, seminářů i prezentací vedených uznávanými odborníky. Žáci se pravidelně účastní odborných soutěží, v nichž získali již mnohá ocenění. Zahraniční aktivity včetně odborných praxí jsou zaměřeny na Německo a Itálii. Odborné práce našich žáků viditelně doprovázejí významné společenské akce města i kraje. Naši absolventi působí v gastronomii a hotelnictví na mnoha významných profesních postech. Pro žáky oboru Kadeřník má škola k dispozici nové kadeřnictví. Provozujeme školní jídelnu.
Škola je členem Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, se kterou každoročně pořádá prestižní celostátní gastronomickou soutěž žáků středních škol „Lázeňský pohárek“.
Škola je též nositelem našeho nejvyššího gastronomického vyznamenání, zlatého řádu Magdaleny Dobromily Rettigové a náš žák se v roce 2019 stal juniorským kadeřnickým mistrem střední Evropy.