Žáci si v průběhu studia osvojují následující znalosti a dovednosti:
-
výuka odborných předmětů:
-
potraviny a výživa – teoretická znalost potravin, charakteristika, způsob výroby, využití v gastronomii,
-
stolničení – znalost inventáře, obsluhy, společenského chování,
-
technologie – technologické postupy příprav jednotlivých restauračních výrobků,
-
výuka odborný výcvik:
-
technologická příprava pokrmů, jednoduchá a složitá obsluha, příprava kávy, flambování, dranžírování, příprava míchaného nápoje, atp.
Žáci mají možnost rozšířit svou kvalifikaci v oboru barista a barman na certifikovaných kurzech.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent oboru Cukrář má možnost uplatnění v odborných provozech řemeslného charakteru.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Studium probíhá ve 14-ti denních cyklech: teoretická výuka / odborný výcvik. Odborný výcvik provádí studenti ve školní jídelně, případně v některém z partnerských podniků.
Možnosti dalšího vzdělávání
Studenti mohou po úspěšném složení závěrečné zkoušky, využít nástavbové studium se zaměřením na podnikání přímo na naší škole.