Zavřít

Labská střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s. r. o.Obor: Kuchař-číšník

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Kuchař-číšník 65-51-H/01 Výuční list 3 roky 30 70/30 ANO ANO
Školné: 2 000 Kč

Charakteristika oboru

Žáci si v průběhu studia osvojují následující znalosti a dovednosti:

  • výuka odborných předmětů:

  • potraviny a výživa – teoretická znalost potravin, charakteristika, způsob výroby, využití v gastronomii,

  • stolničení – znalost inventáře, obsluhy, společenského chování,

  • technologie – technologické postupy příprav jednotlivých restauračních výrobků,

  • výuka odborný výcvik:

  • technologická příprava pokrmů, jednoduchá a složitá obsluha, příprava kávy, flambování, dranžírování, příprava míchaného nápoje, atp.

Žáci mají možnost rozšířit svou kvalifikaci v oboru barista a barman na certifikovaných kurzech.

Uplatnění absolventů v praxi

Absolvent oboru Cukrář má možnost uplatnění v odborných provozech řemeslného charakteru.

Přijímací řízení

Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy. 

Praxe/odborný výcvik 

Studium probíhá ve 14-ti denních cyklech: teoretická výuka / odborný výcvik. Odborný výcvik provádí studenti ve školní jídelně, případně v některém z partnerských podniků.

Možnosti dalšího vzdělávání

Studenti mohou po úspěšném složení závěrečné zkoušky, využít nástavbové studium se zaměřením na podnikání přímo na naší škole.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 30 70
2022 45 45
2021 30 37
2020 50 47
Labská střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s. r. o.
Videa