Žáci si v průběhu studia osvojují následující znalosti a dovednosti:
-
výuka odborných předmětů:
-
stroje a zařízení – teoretická znalost strojního zařízení využívaného v praktické výuce,
-
suroviny – teoretická znalost složení, charakteristiky a použití nejen v cukrářské výrobě,
-
technologie – technologické postupy příprav jednotlivých cukrářských výrobků,
-
odborné kreslení – estetická průprava pro návrh dortů a dalších výrobků,
-
výuka odborný výcvik:
-
technologická výroba cukrářských výrobků, dohotovování cukrářských výrobků s využitím různorodých zdobících technik, příprava netradičních zákusků, dortů na zakázku, cateringových mini-zákusků, atp.
Žáci mají možnost rozšířit svou kvalifikaci v oboru barista a barman na certifikovaných kurzech. Škola pořádá také odborné workshopy se zaměřením na moderní cukrařinu.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent oboru Cukrář má možnost uplatnění v odborných provozech řemeslného charakteru.
Přijímací řízení
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Výuka probíhá ve 14-ti denních cyklech teoretická výuka / praxe. Odborný výcvik provádí studenti ve školní cukrárně, případně v některém z partnerských podniků se zaměřením na cukrařinu.
Možnosti dalšího vzdělávání
Studenti mohou po úspěšném složení závěrečné zkoušky, využít nástavbové studium se zaměřením na podnikání přímo na naší škole.