Zavřít

Labská střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s. r. o.Obor: Cukrář

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Cukrář 29-54-H/01 Výuční list 3 roky 20 57/18 ANO ANO
Školné: 2 000 Kč

Charakteristika oboru

Žáci si v průběhu studia osvojují následující znalosti a dovednosti:

  • výuka odborných předmětů:

  • stroje a zařízení – teoretická znalost strojního zařízení využívaného v praktické výuce,

  • suroviny – teoretická znalost složení, charakteristiky a použití nejen v cukrářské výrobě,

  • technologie – technologické postupy příprav jednotlivých cukrářských výrobků,

  • odborné kreslení – estetická průprava pro návrh dortů a dalších výrobků,

  • výuka odborný výcvik:

  • technologická výroba cukrářských výrobků, dohotovování cukrářských výrobků s využitím různorodých zdobících technik, příprava netradičních zákusků, dortů na zakázku, cateringových mini-zákusků, atp.

Žáci mají možnost rozšířit svou kvalifikaci v oboru barista a barman na certifikovaných kurzech. Škola pořádá také odborné workshopy se zaměřením na moderní cukrařinu.

Uplatnění absolventů v praxi

Absolvent oboru Cukrář má možnost uplatnění v odborných provozech řemeslného charakteru.

Přijímací řízení

Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy. 

Praxe/odborný výcvik 

Výuka probíhá ve 14-ti denních cyklech teoretická výuka / praxe. Odborný výcvik provádí studenti ve školní cukrárně, případně v některém z partnerských podniků se zaměřením na cukrařinu.

Možnosti dalšího vzdělávání

Studenti mohou po úspěšném složení závěrečné zkoušky, využít nástavbové studium se zaměřením na podnikání přímo na naší škole.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 20 57
2022 20 45
2021 20 28
2020 25 44
Labská střední odborná škola a Střední odborné učiliště Pardubice, s. r. o.
Videa