Zavřít

Střední škola gastronomie, farmářství a služeb JeseníkObor: Pekař

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Pekař 29-53-H/01 Výuční list 3 roky 15 6/1 ANO NE

Charakteristika oboru

Vůně máslového croissantu nebo čokoládové rolky – že se ti sbíhají sliny? A co teprve čerstvý chleba s máslem a solí… I ty se můžeš naučit péct tyhle dobroty a dělat lidi a jejich chuťové pohárky šťastnými.

Bavilo by tě trávit čas spíš v kuchyni než v lavici? Pak je tenhle obor přesně po tebe!

Proč studovat právě tento obor?

  • Budeš se učit v moderním prostředí
    Máme moderní zázemí, se kterým je radost pracovat. Naučíš se proto nejen tradiční postupy našich babiček, ale i ty nejmodernější.

  • Vyhrávej soutěže
    Zúčastníš se soutěží, čeká tě i příprava různých akcí – nudit se rozhodně nebudeš.

  • Vymysli vlastní pečivo
    Pekařství není jen rohlík a chleba – už ve škole budeš zkoušet vytvořit desítky různého pečiva. A třeba vymyslíš vlastní druh, který přidáme do nabídky.

  • Co upečeš se sní
    Tvé školní výrobky neskončí v koši – máme vlastní prodejnu, takže se dostanou přímo k lidem.

  • Voňavé prostředí
    Budeš pracovat na tom nejvoňavějším místě na světě. Pekařství v tomhle nemá konkurenci.

  • Rozdávej radost
    Čerstvé pečivo je jedna z nejlepších věcí na světě – svou prací budeš doslova rozdávat potěšení.

Kde se uplatníš

Založ si třeba vlastní pekárnu a peč ten nejkřupavější chleba široko daleko, nebo ze nech zaměstnat v některé potravinářské firmě.

Můžeš dělat pekaře v některém z hotelů nebo restaurací – v dnešní době už je standard, že mají své vlastní. Nebo pracuj v malé pekárně, která vyrábí pečivo z těch nejpoctivějších surovin. Nebo se spíš vidíš jako vedoucí úseku pečiva v některém ze supermarketů?

Je jen na tobě, kterou cestou se vydáš!

Co budeš umět?

 

  • Budeš umět péct všechny možné pekařské výrobky, od chleba, přes koblihy až po bezlepkové pečivo

  • Ovládneš technologické postupy a činnosti při ruční i strojové výrobě chleba a pečiva

  • Budeš umět obsluhovat stroje v pekárenském provozu

  • Zvládneš hygienické postupy a předpisy

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 15 6
2022 15 15
2021 15 4
2020 15 7
Střední škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník