Vůně máslového croissantu nebo čokoládové rolky – že se ti sbíhají sliny? A co teprve čerstvý chleba s máslem a solí… I ty se můžeš naučit péct tyhle dobroty a dělat lidi a jejich chuťové pohárky šťastnými.
Bavilo by tě trávit čas spíš v kuchyni než v lavici? Pak je tenhle obor přesně po tebe!
Proč studovat právě tento obor?
-
Budeš se učit v moderním prostředí
Máme moderní zázemí, se kterým je radost pracovat. Naučíš se proto nejen tradiční postupy našich babiček, ale i ty nejmodernější. -
Vyhrávej soutěže
Zúčastníš se soutěží, čeká tě i příprava různých akcí – nudit se rozhodně nebudeš. -
Vymysli vlastní pečivo
Pekařství není jen rohlík a chleba – už ve škole budeš zkoušet vytvořit desítky různého pečiva. A třeba vymyslíš vlastní druh, který přidáme do nabídky. -
Co upečeš se sní
Tvé školní výrobky neskončí v koši – máme vlastní prodejnu, takže se dostanou přímo k lidem. -
Voňavé prostředí
Budeš pracovat na tom nejvoňavějším místě na světě. Pekařství v tomhle nemá konkurenci. -
Rozdávej radost
Čerstvé pečivo je jedna z nejlepších věcí na světě – svou prací budeš doslova rozdávat potěšení.
Kde se uplatníš
Založ si třeba vlastní pekárnu a peč ten nejkřupavější chleba široko daleko, nebo ze nech zaměstnat v některé potravinářské firmě.
Můžeš dělat pekaře v některém z hotelů nebo restaurací – v dnešní době už je standard, že mají své vlastní. Nebo pracuj v malé pekárně, která vyrábí pečivo z těch nejpoctivějších surovin. Nebo se spíš vidíš jako vedoucí úseku pečiva v některém ze supermarketů?
Je jen na tobě, kterou cestou se vydáš!
Co budeš umět?
-
Budeš umět péct všechny možné pekařské výrobky, od chleba, přes koblihy až po bezlepkové pečivo
-
Ovládneš technologické postupy a činnosti při ruční i strojové výrobě chleba a pečiva
-
Budeš umět obsluhovat stroje v pekárenském provozu
-
Zvládneš hygienické postupy a předpisy