Uplatnění absolventa
Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař. Uplatnění najde zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých stravovacích provozech. Po získání nezbytné praxe v oboru i je připraven na soukromé podnikání v oblasti gastronomie. Absolvent je připravován dle požadavků profesních kvalifikací a následnému získání Úplné profesní kvalifikace. Po absolvování závěrečných zkoušek, žák obdrží výuční list a může se ucházet o přijetí na nástavbové studium ukončené maturitní zkouškou pro absolventy tříletých oborů vzdělání apod.
Přijímací řízení
Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Žáci konají odborný výcvik ve všech ročnících studia, a to jak ve školních dílnách, tak na pracovištích zaměstnavatelů.
Způsob ukončení vzdělávání a potvrzení dosaženého vzdělání
Vzdělání se ukončuje závěrečnou zkouškou; dokladem o dosažení stupně vzdělání je vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí platnými předpisy. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí podle JZZZ.
Možnosti dalšího vzdělávání
Po absolvování závěrečných zkoušek se může ucházet o přijetí do studijních oborů pro absolventy tříletých učebních oborů, případně do jiného oboru středního vzdělání ukončeného maturitní zkouškou.