Zavřít

Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizaceObor: Potravinářské práce (Pekařské práce)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Potravinářské práce (Pekařské práce) 29-51-E/02 Výuční list 2 roky 12 9/3 ANO NE

Charakteristika oboru

Uplatnění absolventa

Uplatnění absolventa Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě chleba, běžného, jemného a trvanlivého pečiva. Je připravován především pro výkon jednodušších činností při skladování surovin a pomocných látek, při přejímce, přípravě, třídění, úpravě a hodnocení surovin k technologickému zpracování, manipulaci se surovinami, polotovary a hotovými výrobky, při jejich hodnocení, balení a expedici. Uplatní se při obsluze a jednoduché údržbě strojů a zařízení v potravinářské výrobě. Na základě dosaženého vzdělání se uplatní v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých potravinářských provozech jako dělník pekařské výroby a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem pekařských výrobků.

Přijímací řízení

Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.

Praxe/odborný výcvik

Žáci konají odborný výcvik ve všech ročnících studia, a to jak ve školních dílnách, tak na pracovištích zaměstnavatelů.

Způsob ukončení vzdělávání a potvrzení dosaženého vzdělání

Vzdělání se ukončuje závěrečnou zkouškou; dokladem o dosažení stupně vzdělání je vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí platnými předpisy. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí podle JZZZ.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 12 9
2022 10 16
2021 10 5
2020 10 9
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace