Zavřít

Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizaceObor: Potravinářská výroba (Cukrářské práce)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Potravinářská výroba (Cukrářské práce) 29-51-E/01 Výuční list 3 roky 12 16/11 ANO NE

Charakteristika oboru

Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní v potravinářském průmyslu při vykonávání jednoduchých činností při výrobě potravinářských výrobků zejména při výrobě cukrářských výrobků, jemného pečiva, trvanlivého pečiva. Je připravován především pro výkon jednodušších činností při skladování surovin a pomocných látek, při přejímce, přípravě, třídění, úpravě a hodnocení surovin k technologickému zpracování, manipulaci se surovinami, polotovary a hotovými výrobky, při jejich hodnocení, balení a expedici. Uplatní se při obsluze a jednoduché údržbě strojů a zařízení v potravinářské výrobě. Na základě dosaženého vzdělání se uplatní v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých potravinářských provozech jako dělník cukrářské výroby a v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem cukrářských výrobků.

Přijímací řízení

Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.

Praxe/odborný výcvik

Žáci konají odborný výcvik ve všech ročnících studia, a to jak ve školních dílnách, tak na pracovištích zaměstnavatelů.

Způsob ukončení vzdělávání a potvrzení dosaženého vzdělání

Vzdělání se ukončuje závěrečnou zkouškou; dokladem o dosažení stupně vzdělání je vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí platnými předpisy. Obsah a organizace závěrečné zkoušky se řídí podle JZZZ.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 12 16
2022 10 18
2021 10 13
2020 10 14
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace