Zavřít

Střední škola podnikání a gastronomieObor: Hotelnictví (Hotelnictví a turismus)Oborová skupina: Školy hotelové a podnikatelské

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) 65-42-M/01 Maturitní zkouška 4 roky 45 56/40 ČJ, M ANO NE
Doporučený prospěch: 2

Charakteristika oboru

Absolvent umí vykonávat odborné činnosti provozní, marketingové a řídicí. Ovládá práce v oblasti technologie přípravy pokrmů, obsluhy, manažerské činnosti a hotelového provozu. Výuka je spojena s odbornou praxí, kde žáci získají profesní znalosti z hotelového provozu

Uplatnění absolventů v praxi

Absolvent se uplatní ve službách stravovacích, ubytovacích, informačních 
a službách cestovního ruchu.  

Přijímací řízení

V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.   

Praxe

Odborné znalosti získá v oblastech hotelového provozu, gastronomických, ekonomických a účetních. Praxe je zařazena do všech ročníků studia.

Podpora studentů/stipendia

V průběhu studia mohou žáci získat europas v případě účasti na zahraniční stáži.

Možnosti dalšího vzdělávání

Absolvent je připraven ke studiu na vysoké škole.

Zobrazit více

Detail oboru se statistickými informacemi

Jaké byly šance na přijetí v minulých letech? Jak úspěšní byli studenti u maturit?

Nahlédněte, jaké informace můžete získat?

Pro zakoupení statistických informací se přihlaste
Nákupem za 1 kredit získáte přístup ke statistickým informacím o jednom vybraném oboru u jedné školy po dobu 12 měsíců od zakoupení.
Aktualizace: každoročně v X. měsíci
Střední škola podnikání a gastronomie