Zavřít

Střední škola podnikání a gastronomieObor: Cukrář (Cukrář)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Cukrář (Cukrář) 29-54-H/01 Výuční list 3 roky 45 119/54 ANO NE
Doporučený prospěch: 2.4

Charakteristika oboru

Vzdělávací proces v oboru Cukrář  připravuje žáky na profesionální výkon povolání tak, že  absolventi budou připraveni vybírat, hodnotit, připravovat a zpracovávat vstupní suroviny, pomocné látky a přísady pro výrobu cukrářských výrobků, řídit technologické procesy při výrobě cukrářských výrobků, včetně jejich dohotovování a zdobení, hodnotit kompletní sortiment  cukrářských výrobků. Absolventi budou schopni obsluhovat základní technologické vybavení a provádět jeho základní údržbu. Budou též provádět činnosti spojené s expedicí a prodejem cukrářských výrobků. 

Uplatnění absolventů v praxi

Absolventi se uplatní v cukrářském provozu v malých dílnách, obchodních řetězcích i hotelích. 

Přijímací řízení

V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.   

Praxe/odborný výcvik

Odborný výcvik je realizován v cukrářských školních dílnách a v cukrářském provozu v malých dílnách, obchodních řetězcích i hotelích. 

Podpora studentů/stipendia

Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v Itálii.

Možnosti dalšího vzdělávání

Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou. 

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 45 119
2022 45 81
2021 60 89
2020 60 105
Střední škola podnikání a gastronomie
  • Reklama