Vzdělávací proces v oboru Cukrář připravuje žáky na profesionální výkon povolání tak, že absolventi budou připraveni vybírat, hodnotit, připravovat a zpracovávat vstupní suroviny, pomocné látky a přísady pro výrobu cukrářských výrobků, řídit technologické procesy při výrobě cukrářských výrobků, včetně jejich dohotovování a zdobení, hodnotit kompletní sortiment cukrářských výrobků. Absolventi budou schopni obsluhovat základní technologické vybavení a provádět jeho základní údržbu. Budou též provádět činnosti spojené s expedicí a prodejem cukrářských výrobků.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolventi se uplatní v cukrářském provozu v malých dílnách, obchodních řetězcích i hotelích.
Přijímací řízení
V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.
Praxe/odborný výcvik
Odborný výcvik je realizován v cukrářských školních dílnách a v cukrářském provozu v malých dílnách, obchodních řetězcích i hotelích.
Podpora studentů/stipendia
Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v Itálii.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.