Vzdělávací proces v oboru Pekař připravuje žáky na profesionální výkon povolání tak, že absolventi budou připraveni vybírat, hodnotit, připravovat a zpracovávat vstupní suroviny pro výrobu pekařských výrobků, řídit technologické procesy při výrobě chleba, běžného a jemného pečiva a dalších pekařských výrobků. Absolventi budou schopni obsluhovat základní technologické vybavení a provádět jeho základní údržbu. Budou též provádět činnosti spojené s expedicí a prodejem pekařských výrobků.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolventi se uplatní při výkonu svého povolání nejen v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních řetězcích zabývajících se výrobou a prodejem pekařských výrobků. Po nezbytném zapracování, případně získání dalšího vzdělání v oborech podnikání, je rovněž připraven pro podnikatelskou činnost.
Přijímací řízení
V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.
Odborný výcvik
Odborný výcvik je realizován v žákovské pekařské dílně i obchodních řetězcích, které spolupracují s touto dílnou v zájmu získávání budoucích kvalifikovaných pracovníků pro svoji pekařskou výrobu.
Podpora studentů/stipendia
Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v Itálii
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.