Zavřít

Střední škola podnikání a gastronomieObor: Pekař (Pekař)

Obor, zaměření, kód oboru KKOV Ukončení
studia
Přijmou
2024/25
Přihl./přij.
2023/24
Přijímací
zkoušky
PLP OZP
Pekař (Pekař) 29-53-H/01 Výuční list 3 roky 15 40/22 ANO NE
Doporučený prospěch: 2.6

Charakteristika oboru

Vzdělávací proces v oboru Pekař  připravuje žáky na profesionální výkon povolání tak, že absolventi budou připraveni vybírat, hodnotit, připravovat a zpracovávat vstupní suroviny pro výrobu pekařských výrobků, řídit technologické procesy při výrobě chleba, běžného  a jemného pečiva a dalších pekařských výrobků. Absolventi budou schopni obsluhovat základní technologické vybavení a provádět jeho základní údržbu. Budou též provádět činnosti spojené s expedicí a prodejem pekařských výrobků. 

Uplatnění absolventů v praxi

Absolventi se uplatní při výkonu svého povolání nejen v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních řetězcích zabývajících se výrobou a prodejem pekařských výrobků. Po nezbytném zapracování, případně získání dalšího vzdělání v oborech podnikání, je rovněž připraven pro podnikatelskou činnost.

Přijímací řízení

V souladu s platným systémem přijímacího řízení.
Kritéria přijímacího řízení zveřejněna na webových stránkách školy.
Lékařské potvrzení, že uchazeč nemá pro studium oboru zdravotní omezení.   

Odborný výcvik

Odborný  výcvik je realizován  v žákovské pekařské dílně i obchodních řetězcích, které spolupracují s touto dílnou v zájmu získávání budoucích kvalifikovaných pracovníků pro svoji pekařskou výrobu. 

Podpora studentů/stipendia

Možnost získání europasu účastí na odborných stážích v Itálii 

Možnosti dalšího vzdělávání

Absolventi mohou po složení závěrečných zkoušek pokračovat ve dvouletém nástavbovém studiu se zaměřením na ekonomické předměty související s podnikáním, a získat úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou.

Zobrazit více

Statistiky přijímacího řízení

Počet volných míst Počet přihlášených
2023 15 40
2022 15 28
2021 30 15
2020 30 21
Střední škola podnikání a gastronomie