Žáci si v průběhu studia osvojují následující znalosti a dovednosti v oblasti:
-
moderních technologických postupů při přípravě cukrářských těst, náplní a hmot,
-
zhotovení cukrářských výrobků včetně zpracování ekonomické a výrobní dokumentace,
-
obsluze strojů a technologických zařízení cukrářské výroby.
Žáci mohou v průběhu studia vyjet na krátkodobou či dlouhodobou zahraniční stáž v rámci programu Erasmus+, jelikož je naše škola akreditovanou organizací a má tak garantované financování těchto stáží.
V průběhu studia mohou žáci přímo ve škole absolvovat specializační kurzy, např. baristický kurz, barmanský kurz, kurz vyřezávání ovoce a zeleniny apod.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent se uplatní při výkonu povolání cukrář v pozici zaměstnance v menších a středně velkých výrobnách cukrářských výrobků, hotelových cukrárnách a v obchodních zařízeních zabývajících se výrobou a prodejem cukrářských výrobků. Po získání nezbytné praxe v oboru je připraven na soukromé podnikání v oblasti cukrářské výroby.
Škola pořádá akci Den s firmami, jejímž cílem je seznámit žáky s možnostmi uplatnění po ukončení střední školy přímo v konkrétních firmách.
Přijímací řízení
Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru. Bližší specifikace potřebné zdravotní způsobilosti jsou uvedeny na webových stránkách školy.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Žáci konají odborný výcvik ve všech ročnících studia, a to jak ve školní cukrárně, tak na pracovištích zaměstnavatelů.
Podpora žáků/stipendia
Žáci mohou získat prospěchové stipendium dle stipendijního řádu školy.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi se mohou po získání výučního listu přihlásit do nástavbového studia Podnikání zakončeného maturitní zkouškou. Nástavbové studium lze absolvovat přímo na naší škole.