Obor je určen pro přípravu kvalifikovaných pracovníků, kteří ovládají přípravu vybraných druhů pokrmů a nápojů a uplatňují požadavky na hygienu v gastronomii.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolvent se uplatní ve stravovacích službách při výrobě pokrmů jako pomocný kuchař, dále například v provozovnách rychlého občerstvení při přípravě pokrmů. Absolvent bude připravovat teplé a studené pokrmy, pokrmy vyráběné z polotovarů, jednoduché moučníky, teplé nápoje apod.
Přijímací řízení
Podle právních předpisů je podmínkou pro přijetí ke studiu:
-
přijímání ke vzdělávání se řídí zákonem č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších předpisů
-
splnění podmínek přijímacího řízení – kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy
-
splnění podmínek zdravotní způsobilosti
Praxe/odborný výcvik
Teoretická výuka s praktickou výukou probíhá během týdne ve dvou (teoretická výuka) a třech (praktická výuka) dnech.
Odborný výcvik probíhá na pracovištích odborného výcviku a na smluvních pracovištích pod vedením učitelů odborného výcviku a instruktorů odborného výcviku.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi se mohou po získání výučního listu přihlásit do nástavbového studia zakončeného maturitní zkouškou.