Vzdělávání ve všeobecně vzdělávacích předmětech je zaměřeno na rozvíjení komunikačních dovedností v mateřském jazyce i v cizích jazycích, rozšíření ekonomických znalostí, praktické využití poznatků a dovedností z matematiky a také v oblasti informační a komunikační techniky. Odborné předměty jsou zaměřeny na získání přehledu o potravinách a nápojích, osvojení si technologických postupů při přípravě pokrmů a základů stolničení. Žáci se seznámí se strukturou hotelového a restauračního provozu. Důležitou součástí vzdělávání je odborný výcvik, který probíhá na odborných pracovištích školy i u smluvních partnerů a tvoří základ pro rozvinutí odborných dovedností a využití znalostí v praxi. Žáci mají možnost získat řidičské oprávnění skupiny B, T.
Uplatnění absolventů v praxi
Absolventi oboru Gastronomie najdou uplatnění ve středních technicko-hospodářských funkcích ve stravovacích a ubytovacích zařízeních různého typu, jako jsou restaurace, školní jídelny, provozovny společného stravování, hotely a penziony. Jsou připraveni vykonávat odborné gastronomické činnosti, marketingové, obchodně podnikatelské a řídící činnosti v různých pracovních pozicích a právně organizačních formách podnikání v pozici zaměstnance.
Přijímací řízení
K přijetí ke studiu je nutné vykonat státní přijímací zkoušku z českého jazyka a matematiky.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy www.sszpkt.cz.
K přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Praxe / odborný výcvik
Žáci konají praxi v jednotlivých ročnících studia v v Centru odborného výcviku a celoživotního vzdělávání v potravinářských a navazujících oborech a na pracovištích zaměstnavatelů.
Možnosti dalšího vzdělávání
Absolventi se samozřejmě mohou ucházet i o přijetí ke studiu na vysoké škole nebo v různých formách pomaturitního studia.