Tříletý obor zakončený závěrečnou zkouškou s výučním listem z odborných předmětů
Obor je zaměřen na odborné znalosti a praktické dovednosti v oblasti prodeje a výrobu produktů studené kuchyně.
Náplní vzdělávání je
-
získání kompetení pro výrobu a prodej lahůdkářského zboží v oblasti stravovacích a obchodních služeb
-
zajišťování výroby lahůdek
-
prodej v soukromém i obchodním sektoru
-
ovládá základní činnost v oblasti hospodaření s majetkem, umí vést evidenci podle závazně platných předpisů
-
orientuje se v práci související s vystavováním úředních dokladů
-
umí vytvořit nové receptury dle požadavků zákazníka s výpočtem a kalkulací připravených pokrmů a nápojů
Uplatnění absolventů v praxi
Absolventi jsou připraveni vykonávat provozní, marketingové, obchodně-podnikatelské činnosti v různých pracovních pozicích. Uplatní se rovněž při vykonávání povolání číšník, kuchař, recepční. Po vykonání maturitní zkoušky se může ucházet o studium na vysoké škole v oboru cestovní ruch a hotelnictví.
Přijímací řízení
Předpokladem k přijetí je vstupní pohovor s žákem. Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy. K přihlášce ke vzdělávání je nutné doložit „Doporučení školského poradenského zařízení pro vzdělávání žáka se speciálními vzdělávacími potřebami ve škole“.
Praxe/odborný výcvik
Praxi konají žáci od prvního ročníku a to v souvisle 14 dní ve vybraných stravovacích zařízeních a prodejnách. Odborný výcvik je realizován 1 den v týdnu (6–7 hodin) ve školní zácvikové prodejně, v externích provozovnách.
Možnosti dalšího vzdělávání
Po vykonání závěrečné zkoušky se může ucházet o studium na jiné střední škole, popřípadě si zvolit maturitní obor (Veřejnosprávní činnost, Gastronomie), který nabízí naše škola.