Výuka je rozšířena o oblast výživového poradenství – zdravý životní styl: návrh celodenního stravování s ohledem na zdravoti problémy, vysoký výdej energie, úprava váhy.
Žáci vykonávají teoretickou výuku ve škole v Prachaticích, odborný výcvik ve školní restauraci Sv. Rafael ve Vimperku.
Naučíme se a umíme:
-
teplou a studenou kuchyni
-
českou i zahraniční kuchyni
-
míšené nápoje
-
přípravu sladkovodních a mořských ryb
-
steaky, minutkové pokrmy, pokrmy italské, americké a francouzské kuchyně
-
moučníky i slavnostní dezerty a dorty
-
kávu na mnoho způsobů
Žáci získají
-
odměny za produktivní činnost ve výši 400–1 500 Kč/měs.
-
V 1. ročníku 2 trička, kuchařskou zástěru a čepici
-
odborný výcvik ve školní restauraci Sv. Rafael s odborným dohledem
-
kompletní stravování po dobu odborného výcviku
-
čtrnáctidenní stáž v hotelu dne nabídky našeho partnera
Partnerská škola SOŠ hotelových služeb a obchodu Zvolen
-
výměnné pobyty
-
výuka slovenské kuchyně ve Zvolenu
-
vzájemné soutěže
-
sportovní aktivity
-
odborná školení a semináře na profesionální úrovni
-
exkurze, soutěže
-
účast na gastro festivalech, rautech a recepcích
-
barmanské kurzy
-
semináře carvingu – vyřezávání ovoce
-
semináře studené kuchyně