Obor, zaměření, kód oboru KKOV | Ukončení studia |
Přijmou 2024/25 |
Přihl./přij. 2023/24 |
Přijímací zkoušky |
PLP | OZP |
---|---|---|---|---|---|---|
Hotelnictví (Hotelnictví a turismus) 65-42-M/01 | Maturitní zkouška 4 roky | 60 | 166/60 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Gastronomie (Kuchař) (+ 65-51-H/01 Kuchař-číšník) 65-41-L/01 | Maturitní zkouška, Výuční list 4 roky | 30 | 39/30 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Kuchař-číšník (Číšník, servírka) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 30 | 26/26 Statistika | ANO | NE | |
Kuchař-číšník (Kuchař) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 30 | 34/34 Statistika | ANO | NE | |
Kuchař-číšník (Kuchař-číšník) 65-51-H/01 | Výuční list 3 roky | 90 | 84/84 Statistika | ANO | NE | |
Nástavby: | ||||||
Gastronomie (Společné stravování); VYU 65-41-L/51 | Maturitní zkouška 2 roky | 30 | 53/30 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Gastronomie (Společné stravování); Dálková; VYU 65-41-L/51 | Maturitní zkouška 3 roky | 30 | 6/3 Statistika | ČJ, M | ANO | NE |
Škola poskytuje střední vzdělání s výučním listem, střední vzdělání s maturitní zkouškou a studium na VOŠ. Absolventi najdou uplatnění v gastronomii, hotelnictví i cestovním ruchu. Zřizovatel Jihočeský krajský úřad.
Vybavení školy: moderní odborné učebny, jazyková laboratoř, počítačové učebny, tělocvična, knihovna, jídelna, domov mládeže, volný přístup na internet
Po ukončení základního vzdělání nabízí škola tyto obory:
Teoretická výuka probíhá v budovách na Senovážném náměstí 12, v budově Fráni Šrámka č. 9 a na pracovištích pod vedením učitelů odborného výcviku: Grandhotel Zvon, Hotel Malý Pivovar, Clarion Congress Hotel České Budějovice, Motorest Pegast, Restaurace Metropol, Restaurace Budvar, lázeňský komplex v Bad Füssing v Německu, Hotel Falkensteiner Mariánské Lázně a v dalších menších gastronomických a hotelových provozech Jihočeského kraje, České republiky i Evropy.
Aktivity školy: účast na odborných soutěžích, spolupráce s partnerskými školami v Rakousku, Německu a na Slovensku, odborné exkurze u nás i v zahraničí, projekty na podporu odborných kompetencí učitelů a žáků. Součástí výuky je Kulinářské umění. Účast v projektu na podporu vzdělávání a profesionalizaci v gastronomii „Studuj gastro“.
V průběhu studia lze absolvovat tyto kurzy: průvodcovský kurz, barmanský kurz, kurz studené kuchyně, moderní zdobení, kurz vyřezávání ovoce, sommelier, barista.
Senovážné nám. 12, České Budějovicetel.: 389 139 320info@skolacrcb.czwww.skolacrcb.cz