Žáci si v průběhu studia osvojí následující znalosti a dovednosti:
-
připravovat pokrmy české kuchyně, typické pokrmy zahraničních kuchyní
-
orientovat v sortimentu potravin a nápojů a využívat suroviny podle jejich upotřebitelnosti při přípravě pokrmů
-
esteticky upravovat jídla a nápoje k podávání
-
dodržováním hygieny v gastronomickém provozu
-
různé způsoby uchování hotových jídel a nápojů
-
základy správné výživy všech věkových skupin a dietního stravování
-
sestavovat jídelní lístky podle gastronomických pravidel
-
základní techniky odbytu a obsluhy hostů
-
profesionální jednání a komunikace s hostem
Uplatnění absolventů v praxi
Absolventi se uplatní při výkonu povolání kuchař nebo číšník.
Přijímací řízení
Na přihlášce ke studiu je nutné doložit potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu oboru.
Kritéria přijímacího řízení jsou zveřejněna na webových stránkách školy.
Praxe/odborný výcvik
Žáci konají odborný výcvik ve všech ročnících studia, a to jak ve školní cvičné kuchyni, tak na pracovištích smluvních pracovištích zaměstnavatelů.
Možnosti dalšího vzdělávání
Žáci mohou během studia získat certifikát ECDL, na naší škole máme zřízeno akreditované testovací středisko.
Během studia budou mít studenti možnost rozšířit své znalosti a dovednosti absolvováním barmanského kurzu, baristického kurzu, kurzu studené kuchyně, kurzu carvingu, po jejichž absolvování obdrží osvědčení Asociace barmanů a kuchařů ČR.
Absolventi mohou pokračovat ve studiu v oborech nástavbového studia zaměřeného na gastronomii nebo podnikání v oboru.